Omgeving in vogelvlucht

De schitterende heuvelachtige omgeving kenmerkt zich door zijn vele olijfboomgaarden en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee en de Witte Bergen. In de omgeving bevinden zich vele mooie authentiek Griekse dorpen, maar ook verschillende grotere en meer toeristische plaatsen zoals Almyrida en Kalives. De diverse stranden liggen op een paar kilometer afstand. Tevens een prachtig gebied voor de wandelaar, ook de indrukwekkende Witte Bergen met hun talrijke kloven zoals de Samariakloof en de Imbroskloof zijn van hieruit prima te bereiken.

De stad Chania ligt op ongeveer 24 km. Het is een oude stad met vooral uit het Venetiaanse tijdperk tal van overgebleven monumenten. Langs de kade staan nog vele grote Venetiaanse huizen met daartussen smalle straatjes met veel gezellige winkeltjes. Chania heeft een bloeiend uitgaansleven , en dineren bij een van de vele restaurants bij de haven is aan te raden.

Het traditioneel Griekse dorp Kalives met een lichte toeristische inslag is gelegen op ongeveer 4 km afstand van de woning. Het dorp is gelegen in een groene omgeving met de Witte Bergen op de achtergrond. Het heeft een prachtig zandstrand met ligbedden en parasols, en diverse tavernes en eetgelegenheden direct grenzend aan het strand. Verder heeft Kalives veel winkels waaronder bakkers, slagers, postkantoor, grote supermarkt, benzinestation, kafenions en een hele mooie kerk. Rondom Kalives bevinden zich meerdere traditionele dorpen die zeker de moeite waard zijn.

Ook Vamos , een traditioneel Kretenzisch dorpje, waar altijd een ontspannen sfeer heerst, gelegen tussen de olijfboomgaarden op ongeveer 2 km afstand van de villa is een belevenis op zich. De vele winkeltjes en kafenions op het dorpsplein zijn een bezoek meer dan waard. Ook zijn er diverse goede restaurants en lopen er vanuit Vamos diverse prachtige wandelroutes.

Op ongeveer 1 km afstand ligt het dorpje Douliana, een rustig Grieks dorpje met een beschermd dorpsgezicht, in een fantastische omgeving omringd door prachtige bomen en oleanders. Ook hier weer 2 taverna's en een authentieke kafenion.